Maskiner fra Alvøen AS merker Bybaneskinnene

Alvøen AS sine dot peen nålemerkemaskiner sørger for permanent merking av Bybaneskinnene.

Alvøen AS leverer merkesystemer for varig merking av alle typer materialer. Gravering og kutting av plastskilt, trafolytt, akryler (plexiglass), finer, MDF,  gravering på aluminium og stålskilt og veldig mye mer.

 

Markator_04

Foto:Alvøen AS

Vi leverer merking som tåler stor belastning over tid.

Når Bybanen skulle investere i merkeutstyr så falt valget på en Markator dot peen merker fra Alvøen AS, som enkelt kunne merke dype og godt synlige serienummer raskt på stedet. 

Byggingen av Bybanen fra Kaigaten til Fyllingsdalen via Mindemyren pågår, med planlagt åpning 21. november. Det er bortimot totalt 2100 skinner på hele strekket. Det tilsvarer ca 4200 unike merkinger. Det var viktig å få merket alle skinnene godt slik at jobben med vedlikeholdet over tid blir enklere.

 

Markator_06Foto: Alvøen AS

 

Strekningen som forbinder Kaigaten (Bergen sentrum) og Fyllingsdalen har 2 dobbeltspor som går over 8,3 km. En stor del av linjen (2,5 km) er en tunell som går gjennom Løvstakken. Sporoverflaten består av ulike typer materialer fra gress, betong, asfalt og pukkstein. Langs linjen finner du 41 kryss og 9 diamantkryss.

Markator - FlyMarker mini 120/45

Flymarker serien til Markator er en rekke nålemerkemaskiner som raskt og enkelt banker inn punkter i alt fra plast til stål. Denne typen merking er permanent og tydelig. Nålemerkere leveres både stasjonær og som portabel batteridrevet merkemaskin. Dette gjør nålemerkere svært enkle å bruke med stor fleksibilitet. Maskinen som har blitt valgt til bybaneprosjektet er en FlyMarker mini 120/45. Denne leveres med ekstra sterk magnet for dyp merking, veier kun 3,2kg (inkl. batteri) og har et utvidet merkeområde på 120 x 45 mm.

 

Fordeler med nålemerker

Nålemerkere / dot peen maskiner egner seg godt til merking av serienummer, tall og bokstaver, og er en hurtig måte å merke objekter på. Portable nålemerkere er batteridrevne med vekt fra 2.4 kg. Det gjør at maskinene enkelt kan håndteres av en person, og kan løftes fra et sted til et annet der det er behov for merking. Makinen krever ingen blekk, det gjør at nålemerking er en rimelig måte å lage permanent merking.

 

Markator_09Foto: Alvøen AS

 

Opplæring og bruk av nålemerker:

 

I merkeprossessen av skinnene har salgsannsvarlig Geir Erik Myhrvold fra Alvøen AS vært tilstede og delaktig med råd og veiledning i forhold til bruk av maskinens instillinger. Først og fremst var det viktig at prosjektlederne på bybaneprosjektet ble kjent med maskinen og hvordan den brukes, slik at de enkelt igjen kunne videreformidle det til sine arbeidere som har ansvar for å merke skinnene.

 

Bruksområder

 • Jernbaneskinner
 • Utstyrmerking
 • Olje og gass
 • Stålboltmerking
 • Stillasmerking
 • Flymerking
 • Olje og gass
 • Røranlegg
 • Verft
 • Bolt
 • Vindkraft


Nålemerkemaskin fra Alvøen AS

Markator - Flymarker Mini

Når Bybanen skulle kjøpe inn merkemaskin hadde de flere behov som måtte dekkes. De trengte en type merking som var effektiv, kunne gjøres på stedet og som kunne bruke deres eget serienr system. De fant informasjon om Markator på den tyske produsenten sin nettside, og der igjen Alvøen AS som forhandler i Norge. De tok kontakt og fikk rask respons. Etter en telefonsamtale med Alvøen AS kom de frem til at FlyMarker mini 120/45 var den riktige maskinen for dette prosjektet. Maskinen ble utstyrt med ekstra sterk magnet for dypere merking, og programvare for å hente serie nr fra excel .csv filer. Dette var en kjempefordel siden Bybanen har et eget internt system for merking av skinnene. Siden maskinen var lagervare kunne de starte merkingen raskt etter avgjørelsen.

 

Markator_10

Foto: Alvøen AS

 

Snakk med oss om ditt merkebehov

Alvøen AS er din solide maskinleverandør og engasjerte servicepartner. Vi leverer maskiner for permanent merking og skjæring, i de aller fleste materialer. Alvøen AS har lang erfaring med merking og skjæring, og vi hjelper deg med å finne den rette løsningen for ditt behov.

 

Alvøen har siden 1984 levert over 3600 systemer for permanent merking i Norge. Produktlinjen er bred, og vi har maskiner som passer de fleste merke og skjærebehov.  Vi har nødvendige slitedeler for alle maskiner på lager i Alvøen.  Ta kontakt for hjelp til å finne den optimale merkemaskinen for å dekke deres behov!

 

Kontakt oss

Back to Blog