Prototyper og modellbygging hos Campus Verftet

Campus Verftet åpner nytt verksted i midten av august 2022. Alvøen AS har vært med på flyttingen. 

 

Campus Verftet er en regional arena for innovasjon og nyskaping for studentar og næringsliv. Som student ved Fagskulen i Førde og Høgskulen på Vestlandet får du tilgang til topp moderne labbar innan robotikk, automasjon og elkraft ved Campus Verftet. Campus Verftet tilbyr kurs, etter- og videreutdanning.

 

Produksjon av prototyper og modeller med laserkutter

EleverMedLaser-1

 

 

Elever med tilknytning ti Campus Verftet

Campus Verftet fungerer som en arena elevene kan forske og teste ut ideene sine i praksis på et stort utvalg maskiner av beste kvalitet. Tanken er at de skal kunne forberede seg på å jobbe med maskiner i arbeidslivet. Det er derfor ekstra viktig at verkstedet holder seg oppdatert på ny teknologi og maskiner av beste kvalitet. 

 

Industribedrifter kan også komme å teste maskiner, evt. mindre prosjekter. Opplæringskontoret til elektro er også ofte innom når de har lærlinger som trenger påfyll til fagprøve. Så verkstedet har et stort spekter av brukere.

 

Ulike materialer som egner seg godt til laserkutting og gravering

Materialer det går mye av på verkstedet er stort sett MDF, bjørkefiner og ulike typer akryler. Dette er materialer som egner seg bra til modeller, små elektriske bokser, prototyper, landskapsmodeller, byggesett, spill mm. 

 

Opplæring og bruk av lasermaskinen

Det er ledelsen for verkstedet som tar seg av opplæringen på de ulike maskinene. Stort sett så er det de som jobber på verkstedet som produserer gjenstandene for elevene eller bedriftene, men i noen tilfeller holder de kurs for de som bruker maskinene aktivt. De fleste som deltar på kursene har stort sett en del teknisk bakgrunn og har lett for å sette seg inn i programvaren.

 

Labfasiliteter

Campus verftet tilbyr det beste innan utstyr. De er opptatt av å holde seg oppdatert på maskinfronten slik at de også henger med i den faglege utviklinga. De ønsker også å oppfordre bedrifter til å ta kontakt slik at de kan dele på det utstyret de har tilgjengelig på verkstedet.

 

Grunner til å velge laserkutter i undervisning:

  • Stort bruksområde.
  • Elevene lærer å arbeide praktisk og digitalt. 
  • Forberede elever og lærlinger på arbeidslivet
  • Elevene kan jobbe i 2D og 3D
  • Godt supplement kombinert med andre maskiner
  • Gir elevene mestringsfølelse

 

Epilog_applikasjoner_3d-cardboard-dinosaur

 

Flytting av maskin mellom verksteder

I Juni 2022 startet prossessen med en omfattende flytting av maskinparken til Campus Verftet. Alvøen AS fikk være med å delta i flyttingen av Epilog Fusion Pro 48 maskinen. Dette ble en krevende oppgave både for daglig leder Bengt Edvardsen og servicetekniker Ole-Marius Oksnes fra Alvøen AS. Maskinen måtte først løftes ut av det eksisterende verkstedet for så å bli trygt transportert til det nye bygget. Deretter ble maskinen kranet opp 3 etager og ført inn på gulvet. Det var ikke mulig å transportere maskinen gjennom bygget, så dette ble den beste løsningen for å få maskinen trygt på plass. Til slutt ble maskinen installert på nytt av Ole-Marius og alle tekniske justeringer gjort slik at maskinen nå er klar for bruk igjen i nytt verksted

 

TransportAvMaskin

 

Maskin fra Alvøen AS

Innkjøp av maskin til Campus Verftet

Når Campus Verftet skulle velge lasermaskin så var kravene klare. De ønsket en proff maskin som hadde den nyeste teknologien. Kvalitet og funksjon var viktig. Deretter var behovet for rask og god service viktig. De har mange som er avhengig av at verkstedet er oppe og fungerer til en hver tid. Det var derfor viktig for verkestedet at de fant en leverandør de kan kontakte og når de trenger rask hjelp. 

 

Daglig leder for verkstedet Bengt Edvardsen har tidligere jobbet for Pro Vestland Opplæringskontor. I sammarbeidet med Espen Kirketeig gjennomførte de et prosjekt med hovedfokus på å rekruttere elever til yrkesfag. Der hadde de en Epilog Zing maskin fra Alvøen AS. Hans gode erfaring med Epilog Zing gjorde at han valgte å anbefalte Alvøen AS som leverandør i anbudsrunden til Campus Verftet. Han opplevde maskinen som stabil og med enkelt brukergrensesnitt, samtidig som Alvøen AS alltid var rask å svare om de møtte på utfordringer i sammenheng med kutting eller gravering.

 

Besøk Campus Verftet nettside her

 

dmp-6039-fusionPro-48-straight-1

 

Snakk med Alvøen AS om ditt merkebehov

Alvøen er din solide maskinleverandør og engasjerte servicepartner. Vi leverer lasermaskiner for permanent merking. Vi har lang erfaring med varig merking og veileder deg for å finne den maskinen som passer ditt merkebehov.

 

Vi har siden starten levert over 3500 maskiner til kunder med forskjellig merkebehov. Vi leverer også materialer. Vi har Norges største utvalg av plater og emner for merking lagerført. Kontakt oss for en uforpliktende og hyggelig samtale.

 

Last ned PDF brosjyre:

 

 

 

Ved å laste ned brosjyren godtar du at vi også kan sende deg annen relevant informasjon.

Du kan melde deg av når som helst.

 

Back to Blog