Varig merking

Har du behov for varig merking på dine objekter, skilt eller lignende? Vi leverer merkemaskiner for varig merking til alle typer materialer. De beste materialer for varig merking er stål, aluminium og messing. Se forskjellige merkemetoder for varig merking.

 

Lasermerking

Lasermerking er en moderne merkeløsning som i løpet av de siste 20 årene har tatt over det meste av den tidligere produksjonen av graverte og etsede materialer.

 

Lasermaskiner ligger på mellom 20.000-500.00, avhengig av ditt merkebehov. Prisen avhenger av størrelse på arbeidsområde, og hvor mange watt laserkanon maskinen leveres med.

 

Lasermaskiner er enkle i bruk og leveres med printerdriver. Det brukes en grafisk programvare for å sende filer for gravering og skjæring, bildegrafikk og logoer. Med lasermaskiner kan du lage små detaljer som tekst, bilde og QR-kode/strekkode. Lasermaskiner holder lavt støynivå, og er svært anvendelige.

 

Epilog Laser

 

Lasermerking er godt egnet for permanent og varig merking av stålskilt og aluminiumsskilt. Lasermaskiner kan også brukes til permanent gravering i glass og mange plast typer.

 

Les mer om metallemner her

 

Ved merking av materialer med laser må det være lukket kabinett på grunn av sikkerhet og HMS-krav. Dette er standard på alle godkjente løsninger som blir levert i Norge i dag. Avgasser må enten filtreres eller trekkes ut med kanalvifte. Du kan skaffe sneglehusvifte eller kanalvifte selv, men vi tilbyr også komplette avtrekkssystemer tilpasset lasernes arbeidsområde.

 

Nålemerkere

Nålemerkere, også kalt "dot peen", egner seg godt for portabel merking av objekter i alt fra plast til stål.

 

Prisen på nålemerkere ligger på 40.000-200.000 avhengig av størrelse på arbeidsområde, om du ønsker stand eller portabel maskin samt hvilke funksjoner du har behov for.

 

Nålemerkere leveres både med stand og som portabel merkemaskin. Dette gjør nålemerkere svært enkle å bruke med stor fleksibilitet. Portable nålemerkere er batteridrevne med vekt fra 2.4 kg.

 

Nålemerkere

 

Nålemerkere er spesielt godt egnet for dyp og holdbar merking i harde materialer som stålskilt.

 

Nålemerkere er veldig raske, men lager en del støy. Det blir lavere kontraster på merker laget med nålpreging fordi nålemerkere kun lager fordypinger i materialet, og det er noe begrensinger med tanke på detaljer. Nålemerkere egner seg godt til merking av serienummer, tall og bokstaver, og er en hurtig måte å merke objekter på.

 

Les mer om Bybanen og merking av skinner her

 

Mekanisk gravering

Mekanisk gravering, eller rissing, egner seg godt til merking av plast, aluminium, stål og messing.

 

Mekaniske graveringsmaskiner ligger på 40.000-500.000, avhengig av størrelse på arbeidsområde og hvilke funksjoner du har behov for.

 

Mekanisk gravering

 

Mekaniske graveringsmaskiner er solide merkemaskiner, godt egnet til dypgravering av elektroskilt og stålskilt. Maskinene leveres med grafisk programvare.

 

Mekanisk gravering er tidkrevende, og objekter som skal merkes må ofte spennes fast eller festes med klebematte. På metaller må tekst gjerne fargefylles med lakk for å få frem kontraster, og mekanisk gravering egner seg derfor dårligere til detaljer som bilder og QR-koder/strekkoder.

 

Merkepenn

Merkepenn, eller rissepenn, er et rimeligere alternativ for merking for hånd i stål og glass.

 

Merkepennen har en spiss av hardmetall og kan derfor risse i stål og glass. Lesbarhet på materialet er avhengig av håndskrift på operatør. Et annet alternativ til merkepenn er sjablonger som du dunker inn i materialet. Merking med sjablonger er tidkrevende, og er avhengig av nøyaktighet for god lesbarhet.

 

Etsning

Merking ved hjelp av etsning med farge har god holdbarhet og lesbarhet. Etsning er en merkemetode som har vært mye brukt tidligere, men som i løpet av de siste årene i større grad har blitt erstattet av merking med laser. Det er en del kjemikalier som benyttes i produksjonen, og derfor produseres få av disse i Norge i dag.

 

Merking ved hjelp av etsning krever også større partier med identisk merking. Merking med laser, nåler og gravering benyttes ofte i dag til individuell merking.

 

Snakk med oss om ditt merkebehov

Alvøen er din solide maskinleverandør og engasjerte servicepartner. Vi leverer maskiner for permanent merking. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat om ditt merkebehov, så kan vi hjelpe deg å finne maskinen som dekker dine behov.  Vi har lang erfaring og dedikerte medarbeidere, og veileder deg for å finne den metoden som passer ditt merkebehov.

 

Permanent merking

 

Alvøen har siden starten levert over 3400 maskiner til kunder med forskjellig merkebehov. Vi har Norges største lager av materialer spesielt tilpasset lasere og graveringssystemer. Kontakt osstelefon eller e-post om dine merkebehov. Vi lover deg hurtig respons, og faglig kompetanse.

 

Kontakt oss:

 

 

Ved registrere din kontaktinformasjon i skjema over godtar du at vi også kan sende deg annen relevant informasjon. Du kan melde deg av når som helst.

 

Back to Blog